achtergrond naar financiering naar contact over Jeannette Henssen naar autisme spectrum stoornissen naar methodieken naar Individuele begeleiding naar homepageAutisme Spectrum Stoornissen

Algemeen

Individuele begeleiding voor mensen met autisme

Coaching voor ouders, partners, werkgevers en professionals

 

 

 

 

 

Coaching voor ouders, partners, werkgevers en professionals

Omgaan met mensen met ASS is nooit vanzelfsprekend. Wat werkt bij andere mensen, werkt vaak bij mensen met autisme juist niet. Het vraagt een andere opvoedings- of leerstijl, een andere structuur, een andere communicatie.
Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Omdat ieder mens met autisme anders is, moeten de aanpassingen altijd op maat gedaan worden.
PIT geeft psycho-educatie en praktische ondersteuning aan hen die zich in willen zetten om de kwaliteit van leven, leren en werken met en van mensen met autisme te vergroten.
Ouders en partners hebben veelal extra ondersteuning nodig.

Na de diagnose volgt vaak een periode van rouw om het verlies van (toekomst) verwachtingen, een eventuele scheiding of uit huis plaatsing en het besef dat ‘dit is wat het is’. In het samenleven met mensen met autisme is de orde, de (ver)binding en de balans tussen geven en nemen eigenlijk altijd verstoord. Dit vraagt een nieuwe oriëntatie op wie je bent en de wijze waarop je wilt leven. 

PIT geeft deze coaching op individuele basis.